VORTUMNUS realizuje projekt ”Innowacyjna technologia produkcji jabłka prażonego oparta na procesie blanszowania surowca"
Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw VORTUMNUS Sp. z o.o. z siedzibą w 38-242 Lisów 179 realizuje projekt objęty dofinansowanie Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Oś priorytetowa III. Wsparcie innowacji w przedsiębiorstwach, Działanie 3.2 Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R, Poddziałanie 3.2.2 Kredyt na innowacje technologiczne
TYTUŁ PROJEKTU: "Innowacyjna technologia produkcji jabłka prażonego oparta na procesie blanszowania surowca"
OPIS PROJEKTU: Przedmiotem projektu jest wdrożenie nowej własnej technologii oraz uruchomieniu na jej podstawie wytwarzania nowych, w stosunku do dotychczas wytwarzanych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, produktów. Nowym produktem będzie "szarlotki premium – jabłka prażone extra". Wdrożenie nowego innowacyjnego wyrobu wpłynie na wzrost sprzedaży w firmie.
WARTOŚĆ PROJEKTU: 5 575 772,50 zł, dofinansowanie: 2 969 271,50 zł.